Páginas

miércoles, 9 de marzo de 2022

I CONCURS “EDUDRACS” DE FOTOGRAFIA/DENÚNCIA GEOGRÀFICA

AMPLIACIÓ DEL PLAÇ DE LLIURAMENT DE TREBALLS 
FINS AL DIMECRES 13 D'ABRIL DE 2022!!!!




Introducció i presentació.

L’Associació Valenciana del Professorat de Geografia i Història convoca per al present curs escolar 2021-2022 les bases del I Concurs de fotografia-denúncia per a tots els estudiants d’ESO i Batxillerat dels centres públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana.

El nostre objectiu és la conscienciació de l’alumnat al voltant de la necessitat de cuidar el nostre entorn, especialment els espais naturals de la Comunitat Valenciana. Volem fer visibles els desgavells de l’ésser humà amb la natura, denunciant visualment aquestes barbaritats, tractant d’arribar a la resta d’alumnat de la comunitat educativa i a la resta de la ciutadania publicant les millors fotografies a les nostres xarxes socials. 

Volem que tothom sàpiga que la joventut valenciana vol un planeta més sostenible, més habitable i menys contaminat. Un territori on han de viure encara molts més anys i que deuriem poder gaudir en condicions i sense abusos per part de la indústria, les autoritats i els particulars que no respecten les indicacions que des de tot arreu, ens estan dient que, amb aquest ritme d’explotació, no tenim futur.

Volem també aportar el nostre xicotet gra de sorra a l’Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030 que ens hauriem d’esforçar en respectar i fer complir. 

Creguem que, amb aquesta iniciativa, fomentem la sensibilitat del nostre alumnat i del seu entorn i a més, tractem de motivar la participació amb la publicació dels seus treballs, un premi atractiu i la possibilitat de formar part d’una exposició fotogràfica que tractarem de fer a les tres províncies del nostre territori. 

Temàtica

Estàs d’acord amb allò que fem els humans amb el planeta? 

Envia’ns a la nostra direcció de correu electrònic edudracs@gmail.com un màxim de tres fotografies per persona on critiques l’acció humana sobre el teu entorn. 

Acompanya-les d’un títol i d’un breu text explicatiu d’allò que vols denunciar i els motius pels quals has volgut fer eixa fotografia i què vol dir.

Per exemple: invasió de carreteres, el fem que embruta els espais naturals, conreus perjudicials per la fauna i  flora, contaminació a les platges o als boscos, excessiva urbanització del litoral o de la muntanya, etc.

Bases de la participació

    1. Cadascun dels alumnes podrà participar amb un màxim de tres imatges on critiquen la modificació i destrucció del paisatge i la natura pels humans: per exemple, abundància del formigó, sedimentació de fem, contaminació de les aigües,  productes químics arreu, embrutiment dels espais naturals... 

    2. Les imatges han de ser originals. S’accepten fotografies fetes amb el mòbil o qualsevol dispositiu i es valorarà positivament que s’hagen fet al vostre entorn. 

    3. Les fotografies es podran editar després a casa, la qual cosa vol dir que es podran fer composicions artístiques, aplicar filtres, combinar més d’una fotografia al conjunt, però s’haurà de lliurar en un únic fitxer i en format JPG o PNG amb la major qualitat possible. 
  • Totes les imatges han d’anar acompanyades d’una fitxa descriptiva que ha d’incloure: 
  • Títol de la fotografia 
  • Lloc on s’ha fet 
  • Què s’hi denuncia? Explicació breu del que voleu denunciar i una possible solució. 

Modalitats  i  Premis

Hi hauran dues categories:

  • CATEGORIA A  (alumnat matriculat a 1r, 2n o 3r de l’ESO)
  • CATEGORIA B  (alumnat matriculat a 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat)
Primer i segon premi per cadascuna de les categories, és a dir:

  • CATEGORIA A: 
    • primer premi: diploma i un arc de llum per a fer vídeos amb trípode o similar.
    • segon premi: diploma i un altaveu bluetooth o similar.
  • CATEGORIA B:
    • primer premi: diploma i un arc de llum per a fer vídeos amb trípode o similar.
    • segon premi: diploma i un altaveu bluetooth o similar.

Objectius

  1. Motivar l'alumnat cap a la investigació i el treball de camp mitjançant la realització de treballs visuals i motivadors.
  2. Emprar les TIC com a eina d'investigació i exposició de resultats.
  3. Treballar les competències mitjançant la integració de diferents capacitats dins del procés d'investigació geogràfica i treball de camp
  4. Fomentar l'esperit crític d'un alumnat inserit en una societat cada vegada més mediatitzada.
  5. Inculcar valors com l'esforç, el compromís i l'afany de superació, valorant i reconeixent la feina ben feta amb un premi motivador i la difusió dels seus treballs.
  6. Denunciar els desgavells de l'ésser humà amb la natura i aportar una xicoteta part pel compliment de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030.
Com participar?

Envia’ns un correu electrònic a edudracs@gmail.com per cadascuna de les fotografies amb les quals vullgues participar. 

Has de indicar a l’assumpte: I Concurs Fotografia EduDracs. 

I al cos del missatge indica el teu nom i cognoms, centre educatiu, nom del teu o la teua professora i el seu email de contacte.

Calendari i plaços

El plaç de recepció de les fotografies començarà el dia 21 de febrer de 2022 i romandrà obert fins al dia 30 de març de 2022.  (AMPLIAT FINS AL 13 D'ABRIL)

El jurat revisarà les fotografies al llarg del mes d’abril i farà pública la seua decisió el dijous 30 d’abril de 2022 mitjançant les seus xarxes socials (@AVPGHA al Twitter i Instagram).

Animat a participar. T’esperem. 

Cal fer quelcom per salvar el nostre planeta. Comencem per denunciar les bestieses que se fan al nostre entorn.

Més informació

Davant qualsevol dubte o consulta pots adreçar-te al nostre correu electrònic avpgha@gmail.com o a edudracs@gmail.com

Si vols més informació al voltant de la nostra Associació, què fem i qui som tens tota la informació al nostre blog https://avpgha.blogspot.com/