lunes, 20 de febrero de 2023

I CONCURS “EDUDRACS” D’AUCA MEDIEVAL



I  CONCURS “EDUDRACS”   D’AUCA MEDIEVAL


Introducció i presentació.

L’Associació Valenciana del Professorat de Geografia i Història convoca per al present curs escolar 2022-2023 les bases del I Concurs d’Auca medieval per a l’alumnat de 2n d’ESO dels centres públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana.

El nostre objectiu és apropar de forma creativa l’alumnat al món medieval, els seus protagonistes, els fets i els espais més representatius. 

Es preten potenciar el coneixement i posar en valor una dels períodes importants per a la configuració política, econòmica, social i cultural d’Europa, de la Península ibèrica i de la nostra terra. Volem que l’alumnat aprofite per aprofundir en detalls que moltes vegades no podem a classe. 

Creguem que, amb aquesta iniciativa, fomentarem la sensibilitat del nostre alumnat i del seu entorn cap a una part de la nostra història que està molt present als nostres pobles i ciutats, i a la forma de les nostres institucions, que forma part de les celebracions, i que podem vore en molts dels nostres carrers i places. 

Temàtica

Representant l’Edat Mitjana

Envia’ns a la nostra direcció de correu electrònic edudracs@gmail.com una Auca per alumne/a, on reflexes un episodi, biografia o alguna referència del patrimoni medieval. 

Acompanya’l d’un títol i d’un breu text explicatiu d’allò que has elaborat i els motius pels quals has fet la teua elecció del tema.

Per exemple: Jaume I, Les croades, la impremta, Carlemany, la Batalla de Poitiers, La llotja de València, el Camí de Sant Jaume, etc… 

Bases de la participació

1. Cadascun dels/les alumnes podrà participar amb un màxim d’un Auca, on es reflexe de forma concisa un element representatiu de l’Edat Mitjana, tant a nivell europeu, com dels diferents regnes peninsulars, com de Xarq al-Ándalus i el Regne de València: per exemple, una biografia d’un personatge important, la descripció d’algun fet relevant, com ara, una batalla, un descobriment, una invenció, o una explicació sobre algun element del patrimoni medieval, la seua construcció, importància, etc…  

2. Les Auques han de ser originals. 

3. Les Auques s’hauran de lliurar en un únic fitxer i en format PDF, per al que haureu d’escanejar-les. 

Totes les Auques han d’anar acompanyades d’una fitxa descriptiva que ha d’incloure: 

Títol de l’Auca

Què conten? Explicació breu del que heu decidit expressar a l’Auca. 


Modalitats  i  Premis

Hi haurà una única categoria:

CATEGORIA A  (alumnat matriculat a 2n l’ESO)

Primer i segon premi per cadascuna de les categories, és a dir:

CATEGORIA A: 

primer premi: diploma i un altaveu intel·ligent amb Alexa o similar.

segon premi: diploma i un altaveu bluetooth o similar.

Objectius
  • Motivar l'alumnat cap a la investigació històrica mitjançant la realització de treballs visuals i motivadors.
  • Emprar les TIC com a eina d'investigació i conèixer una forma tradicional d’exposició.
  • Treballar les competències mitjançant la integració de diferents capacitats dins del procés d'investigació històrica.
  • Fomentar el interés de l’alumnat per la història de la societat on viu.
  • Inculcar valors com l'esforç, el compromís i l'afany de superació, valorant i reconeixent la feina ben feta amb un premi motivador i la difusió dels seus treballs.
Com participar?

Envia’ns un correu electrònic amb l'Auca amb la que vols participar. 

Has de indicar a l’assumpte: I Concurs Auca medieval EduDracs. I al cos del missatge indica el teu nom i cognoms, centre educatiu, nom del teu o la teua professora i el seu email de contacte.

Calendari i plaços

El plaç de recepció dels Auques començarà el dia 24 de febrer de 2023 i romandrà obert fins al dia 31 de març de 2023. 

El jurat revisarà els Auques al llarg del mes d’abril i farà pública la seua decisió el dijous 4 de maig de 2023 mitjançant les seus xarxes socials (@AVPGHA al Twitter i Instagram).

Animat a participar. T’esperem.

Més informació

Davant qualsevol dubte o consulta pots adreçar-te al nostre correu electrònic edudracs@gmail.com

Si vols més informació al voltant de la nostra Associació, què fem i qui som tens tota la informació al nostre blog https://avpgha.blogspot.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario