(VAL/CAST)
El passat dissabte 5 d'abril, al incomparable marc del Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA) varem celebrar per tercera volta de manera presencial "EduDracs 2025" la III Trobada Autonòmica Autonòmica del Professorat de Geografia, Història i Art de la Comunitat Valenciana organitzada per la nostra associació.
Un grup de docents d'Alacant i València compartirem una jornada plena d'experiències didàctiques molt interessants, i una ruta pel patrimoni memorialístic de la ciutat d'Alacant que va rematar una jornada de convivència força enriquidora.
Volem donar les gràcies en nom de l'AVPGHA als companys que vullgueren participar en les ponències i comunicacions, al públic assitent per creure que aquesta és una bona iniciativa, als membres de la directiva que treballaren en l'organització de la jornada i especialment al personal del MACA. És un privilegi i ens sentim molt afortunats de poder fer els events en un lloc tan emblemàtic. Moltes gràcies.
En primer lloc, el nostre president Txema Gil acompanyat per David Gosálbez va inaugurar la trobada.
Vos deixem ací les presentacions i el material que amablement compartiren els companys per si vos són d'utilitat.
La ponència inaugural fou del gran Jorge Olcina, un referent per als geògrafs del nostre territori amb la ponència titolada "Geografia del Risc i aprenentatge de la sostenibilitat" on buscarem una explicació científica als fenòmens meteorològics com la DANA, la necessitat de concienciar al voltant del clima al nostre alumnat i tot allò que podem fer per a que el nostre territori siga un lloc menys perillós i més habitable evitant els riscos naturals. Una ponència magnífica. Molstíssimes gràcies per vindre.
En aquest enllaç, la seua presentació en power point
En segon lloc i presentada per David, va intervindre la responsable dels projectes educatius del MACA (en aquest enllaç la presentació que va fer servir) el nostre amfitrió que ens varen presentar tots els projectes que ofereixen per als nostres alumnes i les possibilitats d'aprenentatge. Us convidem a consultar la seua web on podreu trobar tota la informació: https://maca-alicante.es/aprender/
A continuació, i presentat pel nostre delegat a la província d'Alacant José Antonio Serrano, va intervindre Emilio Rosillo de la Universitat d'Alacant, amb la ponència:
I per a finalitzar la jornada, el nostre amic José Carlos Sánchez de IES Gabriel Miró d'Oriola, ens explicà els detalls del REA del projecete EDIA que ha començat enguany titolat I tu... Conèixes la teua terra? Un projecte de Geografia dirigit als alumnes de 2n de batxillerat amb l'objectiu de conèixer amb detall el món rural i el seu entorn més porper. És un projecte que es pot fer i compartir en diferents indrets, en col.laboratiu i ens convida a participar als cursos vinents. José carlos és un crack que té magn´fiques idees i que mai no falla. Gràcies amic.
Després ens menjarem el preceptiu arroset barrejat amb una fideuà en molt bona companyia, on puguerem coneixer-nos millor i intercanviar converses, projectes, idees i parers.
I la traca final fou una interesantíssima i fructífera ruta pels llocs de la memòria d'Alacant: el mercat central, l'edifici del govern militar i els teatres que foren pressó i el port, el lloc on acabà la guerra civil espanyola. Gràcies a José Antonio Fernández Cabello per ser el nostre guia.
Esperem que l'any que ve tingam ganes de celebrar una quarta edició de les jornades, amb nous ponents i aportacions i si potser, amb més professors i professores de tota la Comunitat Valenciana.
Fins eixe moment, gràcies i estem a la vostra disposició.