martes, 15 de noviembre de 2022

EduDracs 2022 -la crònica i les presentacions de les ponències-

(VAL/CAST)

El passat dissabte 5 de novembre, al incomparable marc del Centre El Carme de Cultura Contemporània (CCCC) varem celebrar per primera volta de manera presencial "EduDracs 2022" la I Jornada Autonòmica del Professorat de Geografia, Història i Art de la Comunitat Valenciana organitzada per la nostra associació.

Vora 50 docents d'Alacant, Castelló i València compartirem una jornada plena d'experiències didàctiques molt interessants, a més d'una taula redona on raonarem al voltant de la LOMLOE i una ruta pel patrimoni de la ciutat de València que va rematar una jornada de convivència força enriquidora.

Volem donar les gràcies en nom de l'AVPGHA als companys que vullgueren participar en les ponències i comunicacions, al públic assitent per creure que aquesta és una bona iniciativa, als membres de la directiva que treballaren en l'organització de la jornada i especialment al personal del CCCC que ens ho feren tot molt fàcil. És un privilegi i ens sentim molt afortunats de poer fer els events en un lloc increible amb un clautsre renaixentista, un altre gòtic, les sales perfectament equipades, l'amabilitat del personal... Che, que moltes gràcies.

Vos deixem ací les presentacions i el material que amablement compartiren els companys per si vos són d'utilitat.

En primer lloc, la ponència inaugural del gran José Carlos "La Historia en Juego", una mostra de tot el seu treball gamificador, els jocs creats i aplicats i els nous. Un treball molt interessant i que convida a aplicar en moments determinats el joc com una manera d'aprendre, repasar i divertir-se amb la Història.

En aquest enllaç, la seua presentació de Genially

Després ferem el lliurament de premis del I Concurs de Fotografia/Denúncia del curs passat i la presentació de les bases dels concursos per al present curs 22-23: la II edició del concurs de foto/denúncia i la I edició del concurs d'Aucas i del concurs de podcast a les classes de Història. Tindreu molta més informació aviat.

Després tinguèrem l'esmorçar cortesia de l'Associació. 

I començaren les píndoles amb experiències d'aula a cura d'Abraham, Raquel, Mireya i Txema amb experiències d'Art, Historia i Geografia en diferents nivells. 

1- La ponència de Raquel i Marta (HistoArte)

2- La ponència de Mireya: D'on ve la roba que vestim?

3- La ponència de Txema presentant el projecte EDIA i els seus magnífics materials disponibles.


4- La ponència d'Abraham en aquest enllaç

La taula redona posterior contà amb la presència del gran Vicent Alemany, del nostre guia turístic particular Onofre Rodrigo i de Txema, moderats per Verònica. Parlarem de la LOMLOE, de les situacions d'aprenentatge, de l'evaluació i de moltes altres coses que creguem, foren interessants i amb les quals tancarem el matí.

Després ens menjarem la preceptiva paelleta en companyia on puguerem coneixer-nos millor i intercanviar converses i parers.


I la traca final fou una agradable i fructífera ruta pel centre de València: l'Almoina de la València romana, les restes de les muralles islàmiques, Sant Nicolau i els refugis de la Guerra Civil, amb visita inclosa al del IES Lluis Vives a qui volem agrair l'amabilitat d'obrir-nos un dissabte per la vesprada i explicar-nos amb detall el refugi i les seues peculiaritats.



Esperem que l'any que ve tingam ganes de celebrar una segona edició de les jornades, amb nous ponents i aportacions i si potser, amb més professors i professores de tota la Comunitat Valenciana.

Fins eixe moment, gràcies i estem a la vostra disposició.

---------------(CAST)------------------

El pasado sábado 5 de noviembre, en el incomparable marco del Centro El Carmen de Cultura Contemporánea (CCCC) celebramos por primera vez de forma presencial "EduDracs 2022" la I Jornada Autonómica del Profesorado de Geografía, Historia y Arte de la Comunidad Valenciana organizada por nuestra asociación.

Cerca de 50 docentes de Alicante, Castellón y Valencia compartiremos una jornada llena de experiencias didácticas muy interesantes, además de una mesa redonda donde razonamos alrededor de la LOMLOE y una ruta por el patrimonio de la ciudad de Valencia que remató una jornada de convivencia bastante enriquecedora.

Queremos dar las gracias en nombre de la AVPGHA a los compañeros que quisieran participar en las ponencias y comunicaciones, al público asistente por creer que ésta es una buena iniciativa, a los miembros de la directiva que trabajaron en la organización de la jornada y especialmente en el personal del CCCC que nos hicieron todo muy fácil. Es un privilegio y nos sentimos muy afortunados de poder hacer los eventos en un lugar increíble con un claustro renacentista, otro gótico, las salas perfectamente equipadas, la amabilidad del personal... Che, que muchas gracias.

Os dejamos aquí las presentaciones y el material que amablemente compartieron los compañeros por si os son de utilidad.

En primer lugar, la ponencia inaugural del gran José Carlos "La Historia en Juego", una muestra de todo su trabajo gamificador, los juegos creados y aplicados y los nuevos. Un trabajo muy interesante y que invita a aplicar en momentos determinados el juego como una forma de aprender, repasar y divertirse con la Historia.

En este enlace, su presentación de Genially

Después realizamos la entrega de premios del I Concurso de Fotografía/Denuncia del curso pasado y la presentación de las bases de los concursos para el presente curso 22-23: la II edición del concurso de foto/denuncia y la I edición del concurso de Aucas y del concurso de podcast en las clases de Historia. Tendréis mucha más información en breve.

Tras el desayuno cortesía de la Asociación, empezaron las píldoras con experiencias de aula al cuidado de Abraham, Raquel, Mireya y Txema con experiencias de Arte, Historia y Geografía en diferentes niveles.

1- La ponencia de Raquel y Marta (HistoArte)

2- La ponencia de Mireya: ¿De dónde viene la ropa que vestimos?

3- La ponencia de Txema presentando el proyecto EDIA y sus magníficos materiales disponibles.

4- La ponencia de Abraham

La mesa redonda posterior contó con la presencia del gran Vicent Alemany, de nuestro guía turístico particular Onofre Rodrigo y de Txema, moderados por Verónica. Hablaremos de la LOMLOE, de las situaciones de aprendizaje, de la evaluación y de otras muchas cosas que creamos, fueron interesantes y con las que cerramos la mañana.

Después de la preceptiva paelleta en compañía donde pudimos conocernos mejor e intercambiar conversaciones y pareceres, hicimos una agradable y fructífera ruta por el centro de Valencia: la Almoina de la Valencia romana, los restos de la muralla islámica, San Nicolás y los refugios de la Guerra Civil, con visita incluida en el del IES Luis Vives a quien queremos agradecer la amabilidad de abrirnos un sábado por la tarde y explicarnos con detalle el refugio y sus peculiaridades.

Esperamos que el próximo año tengamos ganas de celebrar una segunda edición de las jornadas, con nuevos ponentes y aportaciones y tal vez, con más profesores y profesoras de toda la Comunidad Valenciana.

Hasta ese momento, gracias y estamos a vuestra disposición.

No hay comentarios:

Publicar un comentario