(VAL/CAST)
Benvolguts/des companys/es.
Com ja sabeu, el proper dissabte dia 11 de novembre de 2023 organitzarem al jaciment l'Alcúdia d'Elx la segona edició presencial de EDUDRACS 2023, la II Trobada del professorat de Geografia, Història i Art de la Comunitat Valenciana.
Estem treballant en els continguts de la jornada i tenim moltes idees que creguem us agradaran. D'aquesta forma volem ser fidels a l'essència de la nostra Associació, compartir recursos entre iguals i plenar-nos de idees que poder aplicar a l'aula.
Per aquest motiu ens agradaria demanar-vos uns xicotets favors per a fer de la trobada una experiència profitosa:
- Feu difusió de la jornada entre tots els companys/es i colegues del departament de Humanitats per a que sàpiguen de la nostra existència i puguen aprofitar el nostre esforç en la difusió de l'educació de les nostres matèries. Vos adjuntem el cartell provisional de la jornada, però estem treballant en un definitiu.
- Vingau a la jornada. És molt important per a nosaltres vore'ns i poder coneixer-nos per a fer una col·laboració més fluida i fructífera. I també per a gaudir d'una jornada de convivència entre iguals que sempre anima i ens recarrega les piles.
- Ajudeu-nos en l'organització. El proper dijous 26 d'octubre a les 19 hores aprox. tindrem una reunió online per organitzar-lo tot de la millor de les maneres possibles. L'enllaç a la reunió és https://meet.google.com/puy-uqzc-nae Esteu convidats a assitir i poder aportar opinions i propostes per que siga un èxit. Us esperem.
D'altra banda i com a informació general vos comuniquem que dos companys de la nostra associació ens representaran a dos events europeus organitzats per Euroclio als quals participarem. La companya Raquel acudirà a la I Trobada Paneuropea de professors de Història a Bérgamo-Brescia (Itàlia) a finals de novembre i el company David asistirà a la 3a Conferència Anual del
Observatory on History Teaching in Europe (OHTE) el 30 November - 1 December 2023 titolat Teaching history, teaching peace? a la Comissió Europea d'Estrasburg (França). Vos donarem notícies de les conclusions.
Però l'oferta d'Euroclio és molt gran i constant i és una llàstima no aprofitar-la. Vos convidem a participar. Si tots fem una formació i després la contem i/o resumim, afavorirem la formació de la resta de companys. A les pròximes dates i d'entre totes les possibilitats destaquem:
- Un event on es poden compartir projectes de innovació de Història que si eres seleccionat pots acudir a despeses pagades a Estrasbur a defensar-lo a la Comissió Europea (la convocatòria està oberta actualment)
- Webinars sobre temes diferents que son molt interessants i als quals ja hem participat en alguna ocasió. Son gratuits i els ponents son de molta qualitat. El pròxim és el dia 2 de novembre i tracta al voltant de "Ensenyar Història en temps de crisis planetària" i vos podeu inscriure ací.
- Col·laboració en projectes d'investigació, financiat per Euroclio i la Budapest Academy que permet viatjar en breu a Budapest i a altres indrets europeus si participes i treballes al projecte. I ací teniu un altre sobre història de Roma que també té molt bona pinta.
- I la plataforma HISTORIANA repleta de recursos didàctics fets per professors de tot Europa.
L'oferta és enorme i podeu accedir a ella en aquest enllaç. Si teniu interés en qualsevol iniciativa, conteu-nos-lo per favor i si vos podem ajudar estarem encantats.
Vos esperem el dijous a la reunió online i/o a la Trobada d'Elx on podrem compartir aquestes i altres iniciatives que volen fer millor les nostres classes de Història.
Estem en contacte.
----(Castellà)-------------
Estimados/as compañeros/as.
Como ya sabéis, el próximo sábado día 11 de noviembre de 2023 organizaremos en el yacimiento L'Alcúdia d'Elx la segunda edición presencial de EDUDRACS 2023, el II Encuentro del profesorado de Geografía, Historia y Arte de la Comunidad Valenciana.
Estamos trabajando en los contenidos de la jornada y tenemos muchas ideas que creamos le gustarán. De esta forma queremos ser fieles a la esencia de nuestra Asociación, compartir recursos entre iguales y llenarnos de ideas que poder aplicar en el aula.
Por este motivo nos gustaría pedirle unos pequeños favores para hacer del encuentro una experiencia provechosa:
- Haz difusión de la jornada entre todos los compañeros/as y colegas del departamento de Humanidades para que sepan de nuestra existencia y puedan aprovechar nuestro esfuerzo en la difusión de la educación de nuestras materias. Adjuntamos el cartel provisional de la jornada, pero estamos trabajando en un definitivo.
- Ven a la jornada. Es muy importante para nosotros vernos y poder conocernos para realizar una colaboración más fluida y fructífera. Y también para gozar de una jornada de convivencia entre iguales que siempre anima y nos recarga las pilas.
- Ayúdanos en la organización. El próximo jueves 26 de octubre a las 19 horas aprox. tendremos una reunión online para organizarlo todo de la mejor manera posible. El enlace a la reunión es https://meet.google.com/puy-uqzc-nae Está invitado a asitir y poder aportar opiniones y propuestas para que sea un éxito. Os esperamos.
Por otra parte y como información general os comunicamos que dos compañeros de nuestra asociación nos representarán a dos eventos europeos organizados por Euroclio a los que participaremos. La compañera Raquel acudirá al I Encuentro Paneuropea de profesores de Historia en Bérgamo-Brescia (Italia) a finales de noviembre y el compañero David asistirá a la 3ª Conferencia Anual del Observatory on History Teaching in Europe (OHTE) el 30 November - 1 December 2023 titulado Teaching history, teaching peace? en la Comisión Europea de Estrasburgo (Francia). Os daremos noticias de las conclusiones.
Pero la oferta de Euroclio es muy grande y constante y es una lástima no aprovecharla. Os invitamos a participar. Si todos hacemos una formación y después la contamos y/o resumimos, favoreceremos la formación del resto de compañeros. En las próximas fechas y entre todas las posibilidades destacamos:
- Un evento en el que se pueden compartir proyectos de innovación de Historia que si eres seleccionado puedes acudir a gastos pagados a Estrasburo a defenderlo en la Comisión Europea (la convocatoria está abierta actualmente)
- Webinars sobre temas diferentes que son muy interesantes y en los que ya hemos participado en alguna ocasión. Son gratuitos y los ponentes son de gran calidad. El próximo es el día 2 de noviembre y trata en torno a "Enseñar Historia en tiempos de crisis planetaria" y se puede inscribir aquí.
- Colaboración en proyectos de investigación, financiado por Euroclio y la Budapest Academy que permite viajar en breve a Budapest y otros lugares europeos si participas y trabajas en el proyecto. Y aquí tenéis otro sobre historia de Roma que también tiene muy buena pinta.
- Y la plataforma HISTORIANA repleta de recursos didàcticos hechos por profesores de toda Europa.
La oferta es enorme y puede acceder a ella en este enlace. Si tiene interés en cualquier iniciativa, cuéntenoslo por favor y si os podemos ayudar estaremos encantados.
Os esperamos el jueves en la reunión online y/o en el Encuentro de Elche donde podremos compartir estas y otras iniciativas que quieran hacer mejor nuestras clases de Historia.
Estamos en contacto.
No hay comentarios:
Publicar un comentario