miércoles, 15 de noviembre de 2023

I CONCURS "EDUDRACS" DE PÒDCASTS HISTÒRICS -les bases i el cartell publicitari-


I CONCURS DE PÒDCASTS HISTÒRICS


Introducció i presentació.


L’Associació Valenciana del Professorat de Geografia i Història convoca per al present curs escolar 2023-2024 les bases d’un concurs de pòdcasts d’entrevistes a personatges històrics per a tots els estudiants d’ESO i Batxillerat dels centres públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana.


El nostre objectiu és aprofundir en el coneixement dels personatges més rellevants de la història del nostre territori, amb una activitat lúdica, original i que dona un ampli espai a la creativitat del nostre alumnat, que podrà proposar diversos formats de programa: des de l’entrevista tradicional a les més recents a l’estil dels late show o qualsevol altra possibilitat.


Volem que tothom puga fer servir els pòdcasts resultants per a aprendre i divertir-se. L’alumnat ho farà investigant al voltant del personatge triat i els fets més rellevants de la seua vida i obra. Poden ser homes i dones de qualsevol ofici i/o època, reals o imaginaris (és a dir, podem entrevistar per exemple a un obrer anònim, un soldat de qualsevol guerra, un llaurador de l’Edat Mitjana, un habitant de qualsevol cova rupestre… Les possibilitats són infinites.


Volem també aportar el nostre xicotet gra de sorra a la nostra cultura pròpia, a la igualtat de gènere que sovint la historiografia no té molt present. Volem fixar-nos en personatges coneguts però també desconeguts. Potser una entrevista simulada o també real, entrevistant als nostres iaios i/o persones majors que ens parlen de la seua vida. Repetim: qualsevol època i persona té cabuda. 


Creguem que, amb aquesta iniciativa, fomentem la sensibilitat del nostre alumnat per la seua pròpia història o la de les seues famílies, pel coneixement d’allò que tenen més a prop i que sovint els hi és desconegut. 


Tractem de motivar la participació amb la publicació dels seus treballs a les nostres xarxes socials, un premi atractiu i la possibilitat de formar part d’una iniciativa conjunta a les tres províncies del nostre territori. 


Temàtica

Personatges històrics de la Comunitat Valenciana 


Envia’ns a la nostra adreça de correu electrònic edudracs@gmail.com un àudio en format MP3 d’un màxim de cinc minuts de durada.

Acompanya’l d’un títol i d’un breu text explicatiu indicant el personatge i l’època. Per exemple: entrevista a Isabel de Villena, escriptora (1430-1490).


Bases de la participació

1. Cadascun dels alumnes o grups d’alumnes podrà participar amb un àudio/pòdcast. 

2. Els àudios han de ser originals i han de tindre una qualitat de so acceptable. L’alumnat podrà deixar volar la seua imaginació introduint altres recursos com potser música, anuncis inventats de productes de l’època o qualsevol altre element que consideren puga enriquir el seu àudio. 

3. El jurat valorarà especialment les dades i la fidelitat històrica de les coses que digen els autors del pòdcast. Però també serà un factor positiu l’originalitat, d’humor, la creativitat del format, etc. 


Modalitats  i  Premis


Hi haurà una categoria única (ESO i Batxillerat):


Primer i segon premi:


  • primer premi: diploma i un disc dur portàtil. 

  • segon premi: diploma i un llapis de memòria.




Objectius

  • Motivar l'alumnat cap a la investigació mitjançant la realització de treballs originals, creatius i motivadors.

  • Emprar les TIC com a eina d'investigació i exposició de resultats.

  • Treballar les competències mitjançant la integració de diferents capacitats dins del procés d'investigació històrica.

  • Fomentar l'esperit crític d'un alumnat inserit en una societat cada vegada més mediatitzada.

  • Inculcar valors com l'esforç, el compromís i l'afany de superació, valorant i reconeixent la feina ben feta amb un premi motivador i la difusió dels seus treballs.

  • Conéixer el seu entorn més proper i les persones que l’habitaren i que han conformat la nostra identitat com a poble, homes i dones, de qualsevol raça, religió i època. 


Com participar?


Envia’ns un correu electrònic per cadascuna dels pòdcasts amb què vulgues participar. 

Cal indicar a l’assumpte: Concurs Podcast AVPGHA. I al cos del missatge indica el teu nom i cognoms, centre educatiu, nom del teu o la teua professora i el seu correu electrònic de contacte.


Calendari i terminis

El termini de recepció dels podcasts començarà el dia 24 de gener de 2024 i romandrà obert fins al dia 31 de març de 2024

El jurat els escoltarà al llarg del mes d'abril i farà pública la seua decisió el 4 de maig de 2024 mitjançant les seues xarxes socials (@AVPGHA al Twitter i Instagram).

Animat a participar. T’esperem. 

Més informació

Davant qualsevol dubte o consulta pots adreçar-te al nostre correu electrònic edudracs@gmail.com

Si vols més informació al voltant de la nostra Associació, què fem i qui som tens tota la informació al nostre blog https://avpgha.blogspot.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario