miércoles, 15 de noviembre de 2023

II CONCURS "EDUDRACS" d'AUCA HISTÒRICA -les bases i el cartell publicitari-



II  CONCURS “EDUDRACS” 

D’AUCA HISTÒRICA


Introducció i presentació.


L’Associació Valenciana del Professorat de Geografia i Història convoca per al present curs escolar 2023-2024 les bases del II Concurs d’Auca històrica per a l’alumnat d’ESO dels centres públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana.


El nostre objectiu és apropar de forma creativa l’alumnat a un moment històric on aquest puga indagar sobre els i les protagonistes del moment estudiat i els fets i els espais més representatius. 


Es pretén potenciar el coneixement i valorar els distints períodes de la nostra història a partir de l’estudi de personatges rellevants o de la configuració política, econòmica, social i cultural; intentant aprofundir en aquells detalls que moltes vegades no podem veure en l’aula. Aquesta pot ser una gran oportunitat per investigar en l’àmbit local o valencià i reivindicar i visibilitzar el paper de la dona. 


Creguem que, amb aquesta iniciativa, fomentarem la sensibilitat del nostre alumnat i del seu entorn cap a una part de la nostra història que està molt present als nostres pobles i ciutats, i a la forma de les nostres institucions, que forma part de les celebracions, i que podem veure en molts dels nostres carrers i places. 


Temàtica

Representant del moment històric estudiat

Envia’ns a la nostra adreça de correu electrònic edudracs@gmail.com una Auca per alumne/a, on reflecteixes la importància d’un personatge en un episodi concret, la biografia o alguna referència del patrimoni. 

Acompanya’l d’un títol i d’un breu text explicatiu d’allò que has elaborat i els motius pels quals has fet la teua elecció del tema.

Bases de la participació

1. Cadascun dels/les alumnes podrà participar amb un màxim d’una Auca, on es reflectisca de forma concisa el personatge representatiu o el fet històric estudiat, descobriment, element cultural o patrimonial  tant en l’àmbit local, del territori valencià o el que s’ajusta al camp estudiat.

2. Les Auques han de ser originals. 

3. Les Auques s’hauran de lliurar en un únic fitxer i en format PDF, de manera que caldrà escanejar-les. 

Totes les Auques han d’anar acompanyades d’una fitxa descriptiva que ha d’incloure

  1. Títol de l’Auca

  2. Què conten? Explicació breu del que heu decidit expressar a l’Auca. 


Modalitats  i  Premis


Hi haurà una única categoria:  (alumnat matriculat en l’ESO)


Primer i segon premi de la categoria:


  • primer premi: diploma i un altaveu sense fil o similar.

  • segon premi: diploma i auriculars amb  Bluetooth o similar.


Objectius

  • Motivar l'alumnat cap a la investigació històrica mitjançant la realització de treballs visuals i motivadors.

  • Emprar les TIC com a eina d'investigació i conéixer una forma tradicional d’exposició.

  • Treballar les competències mitjançant la integració de diferents capacitats dins del procés d'investigació històrica.

  • Fomentar  l’interés de l’alumnat per la història de la societat on viu.

  • Inculcar valors com l'esforç, el compromís i l'afany de superació, valorant i reconeixent la feina ben feta amb un premi motivador i la difusió dels seus treballs.

Com participar?

Envia’ns un correu electrònic amb l'Auca amb què vols participar. 

Has d’indicar a l’assumpte: II Concurs Auca EduDracs. I al cos del missatge indica el teu nom i cognoms, centre educatiu, nom del teu o la teua professora i el seu correu electrònic de contacte.

Calendari i termini

El termini de recepció de les auques començarà el dia 24 de gener de 2024 i romandrà obert fins al dia 31 de març de 2024

El jurat revisarà les Auques al llarg del mes d’abril i farà pública la seua decisió el dijous 4 de maig de 2024 mitjançant les seues xarxes socials (@AVPGHA al Twitter i Instagram).

Animat a participar. T’esperem.

Més informació

Davant qualsevol dubte o consulta pots adreçar-te al nostre correu electrònic edudracs@gmail.com.

Si vols més informació al voltant de la nostra Associació, què fem i qui som tens tota la informació al nostre blog https://avpgha.blogspot.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario